Hoppa till innehåll

Angela Rizzo Fem frågor

  Angela Rizzo Fem frågor

  Angela Rizzos egenskaper som skrivande person är att hon är nyfiken på sin omgivning och har stark fantasi och därför finner uppslag till berättelser överallt. Hon är envis, uthållig och älskar språk och då framför allt svenska språket. 

  1. När och hur började du skriva? 

  Jag har alltid skrivit men i många år vardet privat, för mig själv. Det har hjälpt mig genom svåra stunder menockså fördjupat och förstärkt lyckliga upplevelser. I många år har jag skrivit dikter och kortare historier men drömmen att skriva en hel roman har funnits så länge jag kan minnas. 2018 presenterades en möjlighet då min partner skulle arbeta i New York City i tre år. Jag tog chansen och följde med för att skriva på heltid.

  Jag gick en kurs i kreativt skrivande på universitetet och det var väldigt hjälpsamt. Sedan tog jag fasta på Stephen Kings råd i boken ”On writing” att utgå från en scen och bygga på historien framåt och bakåt.

  2. Varför skriver du just feelgood? Skriver du annat än det?

  Hjärtat talar grekiska omslag

  Jag är själv ingen vän av genreindelning och det var inget aktivt val. Jag började med en händelse utan att riktigt veta hur boken skulle utveckla sig. Jag visste vilken personlig utveckling jag ville att huvudpersonen skulle ha men inte hur det skulle ske.

  När romanen var färdig fick jag frågan om vilken genre jag skrev i. Det gjorde mig helt ställd. Jag är själv sådan som väljer bok utifrån innehåll snarare än genre. I början kallade jag min bok ett relationsdrama men senare blev genren feelgood. Jag har sett att den också kallas romance på Storytel.

  3. Vad heter din debutbok och vad handlar den om?

  ”Hjärtat talar grekiska” handlar om Maria, en ensam yngre kvinna med ganska hårda regler och krav på sig själv och sin omgivning. Maria kommer till sin döda mammas barndomsö i Grekland och man får följa hennes upplevelser och utveckling när hon åter knyter kontakt med sin grekiska familj. Hon dras in i en bullrig kärleksfull och ibland krävande gemenskap.

  Grekiska flaggan

  Tänk dig en blandning av filmerna ”Mitt stora feta grekiska bröllop” och ”Mamma Mia”. Maria möter kärleken och kastar sig handlöst in i en passionerad förbjuden kärlekshistoria. När en tragedi inträffar befinner hon sig plötsligt mitt i ett äkta grekiskt drama.  

  4. Har du en blogg, Facebooksida, Instagramkonto eller annat där läsarna kan följa dig?

  Min hemsida: https://www.angelarizzoforfattare.com
  Instagram: https://www.instagram.com/angelarizzoforfattare/
  Facebooksida: https://www.facebook.com/angelarizzoforfattare22

  5. Till sist, vad är ditt bästa skrivtips?

  Skrivtips

  Stressa inte, det tar tid att skriva en roman och skaffa dig ett skrivsammanhang. En skrivfamilj som du kan dela dina tankar, frågor, utmaningar och dilemman med. Det krävs mod att låta någon läsa det du skrivit. Se till att välja en person som förstår det och värnar om ditt groende skrivarhjärta.

  Angela Rizzo, utgivning:

  Böcker

  Hjärtat talar grekiska, debutroman, Hoi Förlag AB  (2022)
  Bok nummer två är under vardande.

  Du köpa Angelas bok hos de vanligaste internetbokhandlarna som t.ex. Bokus.

  © Iréne S Räisänen

  Läs också

  Intervjuerna Arvida Svenske Fem frågor, Leandra Caldarulo Fem frågor, Bernt-Olof Andersson, Bride Persson Fem frågor och Vill du vara med i SkrivarSidans intervjuserie?

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×