Hoppa till innehåll

5 tips på isbergstekniken del 1

5 tips på isbergstekniken är en video ur min serie med korta skrivtips på YouTube. Du får veta hur du kan använder dig av Ernest Hemingways sparsmakade sätt att skriva. Där det finns mer under ytan, som på ett isberg.

OBS! Det är inte min röst du hör utan en datorröst.

AI om isbergstekniken

Även känd som isbergsmodellen eller isbergsprincipen, är en modell eller analogi som används för att illustrera skillnaden mellan synliga och dolda aspekter av ett problem eller en situation. Den liknar ett isberg där endast en liten del av isberget är synlig ovanför vattenytan, medan den större delen är dold under vattenytan.

I en arbetsrelaterad eller problemorienterad kontext används tekniken ofta för att påpeka att det finns mer än det som omedelbart kan observeras.

Isbergstekniken kan tillämpas inom olika områden som skrivande, kommunikation, problemlösning och ledarskap för att främja en djupare förståelse av situationer och problem. Genom att vara medveten om både de synliga och dolda aspekterna av ett problem kan man fatta bättre informerade beslut och utveckla mer effektiva strategier.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

SkrivarSidan behöver ditt stöd

Vill du skänka en slant, mins 30 kr eller valfritt belopp, till SkrivarSidans underhåll gör du det genom att
Swishar till 123 540 62 85
Bankgironr 743-0804
Via Paypal till irene@poeten.se
Via Stripe kan du använda ditt kort, Apple Pay och Google Pay och skänka 30 kr: https://buy.stripe.com/eVa3eUdQc44L4JGbIP

5 tips på isbergstekniken är en YouTube-video

YouTube

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

© Iréne S Räisänen

Titta också på

Tittar på YouTube

Videorna 4 tips på isbergstekniken del 2, 8 tips Skriv en insändare, 5 tips Hitta din inspiration, 5 tips på hur du korrekturläser och 5 tips Skriv en brevnovell.

Fler skrivtips

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


2 kommentarer till “5 tips på isbergstekniken del 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×