Många bra böcker blir inte utgivna

Många bra böcker blir inte utgivna – krönika

Många bra böcker blir inte utgivna

Många bra böcker blir inte utgivna eftersom endast någon promille av alla manus som kommer in till förlagen blir antagna. Läs den föregående meningen en gång till. Rätt självklart, eller hur? Fast har du refuserats gång på gång har säkert tanken på att ditt manus inte är tillräckligt bra börjar smyga sig in bland alla dina förhoppningar och drömmar. Låt den inte slå rot!

Att ett förlag, stort eller litet, inte vill ge ut din bok är inte samma sak som att ditt manus inte håller. Nej, det betyder bara att de inte har möjlighet att ge ut det. En refusering betyder sällan att det du skrivit inte skulle hålla måttet om du fick chansen att bearbeta det ihop med förlagets redaktör.

Ta hjälp för att göra ditt manus så bra det går

Nu kanske du protesterar och säger att alla manus förlagen får in inte är bra. Och visst är det så. Men det handlar det oftast om att författaren varit otålig och skickat in sitt manus alldeles för tidigt. Att hen inte tagit hjälp av testläsare och lektörer för att göra sitt manus så bra det bara går.

Läs mer

Vad du bör göra när ditt manus är färdigt

Vad du bör göra när ditt manus är klart

Vad du bör göra när ditt manus är färdigt är ett skrivtips. Du har skrivit färdigt ditt manus. Grattis! Vad ska du göra nu? Skicka in det till alla förlag du kan hitta? Nej, det är mycket kvar att göra innan du är redo för att låta din bok hamna på förläggarnas bord. Ditt manus bör vara så färdigt och bra det bara kan innan det ska försöka ta sig igenom förlagens nålsöga.

Läs mer

Se upp för oseriösa bokförlag

Se upp för oseriösa bokförlag

Se upp för oseriösa bokförlag är ett skrivtips. Det kan vara svårt när du länge haft en dröm om att skriva en bok och få den utgiven. Nu har du skrivit färdigt boken, skickat den till alla de stora och mellanstora förlagen. Så kommer den stund då refuseringsbrevet ramlar in från det sista förlaget. Hur gör du nu?

Läs mer

Pin It on Pinterest