Hoppa till innehåll

Revansch 2012

Revansch 2012,R

Revansch 2012, en prosa- och diktantologi av SkrivarSidans medlemmar,
SkrivarSidans förlag
Sidor: 200
Redaktörer: Iréne S Räisänen
Grafisk form och sättning:
Iréne S Räisänen

Köp boken

Revansch 2012 är er vår 5:e bok i bokserien som innehåller dikter, noveller, berättelser, sagor, kåserier, krönikor och fantasy av 28 av SkrivarSidans medlemmar. Några av författarna är etablerade och andra är debutanter. Nästan alla kräver revansch för refuseringar de fått utstå.

Utdrag ur Revansch 2012

Sorgefågel

”Jag är Sorgfågel, jag flyger genom tankar och drömmar. Jag är utan färg och utan läte. Jag kan flyga rakt över en badstrand en sommardag och min skugga får människorna att titta upp. Om natten sitter jag på taket till hennes hus.

Vi har känt varandra länge, jag flög ur hennes hjärta när hon var liten. Vi hör ihop. Även om jag är tung och dyster kan hon inte leva utan mig.

När hon var liten låg jag nerbäddad i hennes dockvagn med ett rosa täcke på magen. Jag var hennes lekkamrat. Hennes mamma frågade vem hon pratade med men när hon pekade kunde mamman inte se mig. I tonåren var hon sorgsen. När hon gick ensam hem på natten satt jag på hennes axel. Nu är jag här igen och hon ser det som ett dåligt tecken. Hon vill inte veta av någon Sorgfågel.”

Ur Sorgfågel av Karin Björksten

Värdet på euron styr priset

Du kan köpa boken på Lulu.com för ca. 110 kr. Priset beror på vilket av de fyra fraktalternativen du väljer och kursen. Leveranstiden för Priority Mail är ca 14 dagar och Ground ca 5 dagar.

Medverkande författare:

Författarna

Anette Rosenberg
Erika Chotai
Ingbritt Ekman
Ann-Sofie Lövqvist
Alicja Lappalainen
Anna Peters
Solveig Artsman
Gunilla Glans
Yvonne Andersson
Tobias Myrbakk
Gun Kihl
Britt-Marie Rosbäck
Kurt Runnqvist
Tove Meyer
Annah Boman
Tuula Pöyhönen
Andrea Bruzelius
Bengt Hannu
Harriet Gullin
Arne Enarsson
Sylvia Siverling
Elisabeth Frisk
Kent Andersson
Eva Hernvall
Theresia Bengtsson
Marita Hallenberg Linkruus
Karin Björksten
Iréne Svensson Räisänen

Genre

Genrer

Antologi är en samling av texter, dikter, noveller eller andra litterära verk som samlats och publicerats tillsammans i en bok eller en annan form av publikation. Dessa texter kan vara skrivna av olika författare och vanligtvis har de ett gemensamt tema, genre eller sammanhang som binder dem samman. De kan vara inriktade på en specifik genre som skräck, romantik eller science fiction, eller de kan vara mer övergripande och inkludera olika typer av litteratur. Det är ett sätt att presentera olika röster och perspektiv inom ett ämne eller en genre inom litteraturen.

SkrivarSidan började ge ut bokserien för att ge en röst åt alla de som refuserats gång på gång. Men också för att locka den som tidigare inte vågat sig på att försöka publicera sig. Gensvaret har varit stort och även vi har tvingats refusera vissa bidrag som inte hållit måttet. Något som inte känts bra men vi har satt tanken på läsaren i första rum när vi valt vilka texter som ska få vara med i våra böcker.

Du kan köpa tidigare böcker i serien på Lulu.com.

© Iréne S Räisänen

Böcker

Fler antologier Revansch 2008Revansch 2010Revansch 2014 och Revansch 2020.

Fler böcker

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


1 kommentar till “Revansch 2012”

  1. Ur medlemsboken Revansch läser jag för närvarande. Anser att en del av de texter jag hitintills delgivits är förbluffande starka, självgående, stora i uttryck och innehåll, omtumlande och mycket läsvärda…fortsätter att läsa några av ”er” i taget. Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×