Skriva poesi – om diktandets hantverk

Skriva poesi – om diktandets hantverk

Skriva poesi – om diktandets hantverk av Mats Söderlund (Offside Press) är den moderna handboken som länge saknats. Att skriva om hur dikter bör eller kan skrivas är, i mina ögon, svårare än att dikta. Även om lyrik ofta är resultatet av något som inte alla gånger är lätt att ta på borde processen gå att beskriva på samma sätt som den i prosa. Mats Söderlund bevisar också att så är fallet.

Läs mer

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, Roslagstext. En författare, en bokutgivningscoach och en lektör delar med sig av sina egna erfarenheter. Det första och kanske största misstaget är att tro att det bara finns tio misstag vi författar brukar göra. Som du förstår använder sig författarna av bland annat humor för att varna/hjälpa dig som kanske är i inledning av din karriär som författare.

Läs mer

Skriv som en nobelpristagare

Skriv som en nobelpristagare

Skriv som en nobelpristagare av Kristian Fredén (Ordfront förlag). Skriv som en nobelpristagare är en annorlunda skrivhandbok som innehåller, biografier av ett flertal nobelpristagare i litteratur. Varje avsnitt har en kort biografi om författaren, stildrag, textanalys, kommentarer från författarkollegor och en övningsuppgift.

Läs mer

Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius

Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius

Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius (Roslagstext). Det finns många skrivhandböcker, nya som gamla. Några få vänder sig till dig som redan skriver och vill utveckla ditt skrivande. De flesta vänder sig till dig som är nybörjare. Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius tillhör den senare kategorin. Men främst skriver Kimselius om hur hon själv gör.

Läs mer

Pin It on Pinterest