Redigera och kompromissa

Redigera och kompromissa

Redigera och kompromissa, det är vad jag sysslat med de senaste åren. Tre förlag har visat intresse för min självbiografiska roman. Vad det betyder? Jo, att jag fått förslag på vad som behöver skrivas om och läggas till. I mitt fall handlar det inte om korta ner och ta bort . Nej, tvärtom så har förläggarna velat ha mer. Att jag ska dra ner tempot och vila i känslan eller situationen.

Läs mer

Läs dina dikter högt

Läs dina dikter högt

Läs dina dikter högt är ett av mina främsta och vanligaste råd när det gäller att skriva dikt. Varför? Jo, du hör rytmen, var den stannar upp och vad som låter falskt. Tycker du det är svårt att höra dig till vad som behöver ändras så blir det bättre ju mer du övar. För det här gehöret är något de flesta kan öva upp.

Läs mer

Konsten att skriva om gång på gång

Konsten att skriva om

Konsten att skriva om för att förbättra din text är en av de viktigaste för en skribent och författare. Alla förstår inte att det är ett måste att redigera sin text. Inte bara en gång, två eller tre gånger. Nej, en text behöver skrivas om till inte ett ord längre kan ändras eller tas bort. Själv är jag inne på 9:e året med omskrivningen av min självbiografiska roman.

Läs mer

Pin It on Pinterest