Podcast om litteratur

Podcast om litteratur

Podcast om litteratur är ett skrivtips där jag tipsar om poddar jag själv lyssnar eller Podcast om litteratur är ett skrivtips där jag tipsar om poddar jag själv lyssnar eller lyssnat på. Några podcast tar upp böcker inom en viss genre medan andra väljer en eller flera böcker de gillar. En del av poddarna jag tar upp är gjorda av enskilda entusiaster, andra är förlags- eller drivna av redaktioner Några gör inte längre nya avsnitt medan andra producerar nytt mer eller mindre regelbundet.

Läs mer

Podcast för dig som skriver

Podcast för dig som skriver

Podcast för dig som skriver är ett skrivtips där jag tipsar om poddar jag själv lyssnar eller lyssnat på. Alla har gemensamt att de handlar om skrivandets hantverk. Jag har själv lärt mig massor genom åren när jag lyssnat på samtal om hur andra gör. Har du ännu inte börjat lyssna på podcast är det dags att börja. 

Läs mer

Fredrik Backman ger tips till blivande författare

Fredrik Backman ger tips till blivande författare

Fredrik Backman ger tips till blivande författare

I Fredrik Backmans Sommarprogram pratar han om det egna författarskapet och ger tips till dig som vill bli författare.

SJÄLVDISTANS OCH HUMOR

Att debutromanen En man som heter Ove blev en braksuccé har knappast undgått någon. Men trots framgångarna visar Backman på både självdistans och humor.

Öppenhjärtigt delar han med sig av sina tillkortakommanden och hur han ur dem skapat sin egen stil. Utseendedyslexi – som han kallar det – har tvingat honom att hitta alternativa sätt att beskriva sina karaktärers utseende. Som exempel läser han högt ur En man som heter Ove:  ”Han var en man av svart och vitt. Och hon var färg. All hans färg.”

Genom att bjuda in läsaren till att skapa egna bilder blir berättelsen ett samspel mellan författaren och läsaren.

Läs mer

Pin It on Pinterest