Skriv humoristiskt om jultomten

Skriv humoristiskt om jultomten

Skriv humoristiskt om jultomten är en skrivövning där du får träna på att skriva roligt. Att få dina läsare att le och i bästa fall skratta. Det vi människor ofta tycker är roligt är det vi känner igen oss i. Låt din tomte ta ner garden och bete sig oväntat. Gör hen mänsklig med många fel och brister men se till att vi fortfarande bryr oss om hur det ska gå för henom.

Läs mer

Skriv en limerick om din hemkommun

Skriv en limerick om din hemkommun

Skriv en limerick om din hemkommun, är en skrivövning där du ska rimma, vara rolig och gärna ekivok. En limerick består av fem rader som har rimflätningen aabba. Antalet stavelser kan variera men första, andra och femte raden har oftast åtta till tio och den tredje och fjärde har fem eller sex stavelser. Raderna 1, 2 och 5 ska innehålla tre betonade stavelser och raderna 3 och 4 ska ha 2 betonade stavelser.

En limerick är ofta fräck och sparkar både upp och ner.

Läs mer

Gräspojken – omoralisk och älskvärd

Gräspojken – omoralisk och älskvärd

Gräspojken – omoralisk och älskvärd

Gräspojken – omoralisk och älskvärd. Christer Lundbergs Gräspojken liknar inte något annat jag läst. Och kan bäst beskrivas som omoralisk och älskvärd.

ALLT BÖRJAR MED EN SPÄD LJUSGRÖN STJÄLK

Med en mamma som schappat till Indien. En pappa som dricker för mycket. Och en lillebror som inte bryr sig om något annat än sin skateboard. Borde livet vara tillräckligt komplicerat för en 12-åring.

Lägg sedan till nymfparakiten Aslan som med nöd och näppe överlever en tvättomgång i diskmaskinen. Plantan Mariana som kräver ständig uppmärksamhet. Hanterandet av diverse suspekta figurer som inte låter Kalle vara ifred. Och flickvännen Petra som Kalle konstant försöker imponera på. Då kan vem som helst förstå att livet inte är helt enkelt.

Allt börjar med att en späd ljusgrön stjälk sticker upp ur krukan i pojkrummet.

Läs mer

Humor som får hjärtat att smälta

Humor som får hjärtat att smälta

Humor som får hjärtat att smälta

Humor som får hjärtat att smälta. Dålig karma av David Safier är en fasligt underhållande berättelse. Som kittlar både fantasin och samvetet.

Kim Lange stora ego och kändisskap står i fokus. Hela hennes liv kretsar kring egna framgångar. Familjen får stå tillbaka. Och ser andra sidan av myntet.  Är framgångarna värda priset hon får betala? Dyrköpta erfarenheter visar henne vägen. Till att bli en bättre människa.

Läsaren får följa Kims hiskeliga resa. En galen värld. Där du utan förvarning kan trilla av pinn. Bara för att återfödas som myra, hamster eller kanske tarmbakterie. Kim inser till slut att det inte är slumpen som avgör. Desperat försöker hon samla god karma. I hopp om att till slut återfödas som människa. Och återförenas med sin familj.

Dålig karma är en pärla med omåttligt stor fantasi och humor. Berättelsen är sanslöst underhållande. Samtidigt genomsyras den av en sensmoral som det inte går att ta miste på.

Läs mer

Pin It on Pinterest