Anteckningar av Tua Forsström

Anteckningar av Tua Forsström

Anteckningar av Tua Forsström har jag läs. Hon är en av de nyaste ledamöterna i Svenska Akademien (2019). Forsström, som är Akademiens första finlandssvenska ledamot, föddes i Borgå, Finland 1947 och tillhör den finlandssvenska minoriteten.

Läs mer

Hunger – historien om (min) kropp

Hunger – historien om (min) kropp av Roxane Gay

Hunger – historien om (min) kropp av Roxane Gay är den mest uttömmande berättelse om olika aspekter på övervikt och fetma som jag har läst. Författarinnan berättar om anledningen till att hon gick upp så mycket i vikt på kort tid och hur hennes övervikt påverkar henne i vardagen. År efter år. 

Läs mer

45 - Morbus Addison av Linda Skugge

45 – Morbus Addison av Linda Skugge

45 – Morbus Addison av Linda Skugge är en bok om svår sjukdom. Morbus Addison är latin för Addisons sjukdom, som är en sällsynt autoimmun sjukdom som kräver behandling med kortison var tredje timme. Linda Skugge skriver om sjukdomen, illamåendet, tröttheten. Om rädslan för att inte kunna försörja sig. Att inte orka dra in så mycket i det egna bolaget att det går att försörja familjen.

Läs mer

Fallet Meursault av Kamel Daoud

Fallet Meursault av Kamel Daoud

Fallet Meursault av Kamel Daoud – en modern pendang. Albert CamusFrämlingen” (1942)  är en klassiker med en modern pendang är som fått en nyskriven uppföljare i Kamel Daouds roman. Albert Camus bok är en klassiker inom den filosofiska riktningen existentialism som blev populär i Frankrike runt mitten av 1900-talet. Den hävdar att individen är fri i en till synes meningslös eller absurd värld.

Läs mer

Pin It on Pinterest