5 klassiker du bör läsa för att skriva bättra

5 klassiker du bör läsa för att skriva bättra

5 klassiker du bör läsa för att skriva bättra. Ja, fast det finns så klart fler och andra. För att kunna skriva och utveckla ditt skrivande behöver du läsa för lära. Varför inte lära av de bästa? De författare som står sig genom tiderna och som alltid kommer att bli lästa. Här är mina tips på böcker du kan läsa, analysera och lära dig av.

Läs mer

Beckomberga – Ode till min familj

Beckomberga – Ode till min familj

Beckomberga – Ode till min familj är en av de finaste böcker jag läst. Med vackert språk och vemod fängslar Sara Stridsberg läsaren. Hon ger de som ofta ses som dårar en mänsklig röst och klär deras tankar i vanliga kläder. Som om de vore vem som helst, du eller jag. På ett okonstlat sätt tar hon udden av rädslan för de som inte passar in samhällets normer.

Läs mer

Inte med den eld jag har nu

Inte med den eld jag har nu

Inte med den eld jag har nu av Bodil Malmsten är en diktsamling som haft stor betydelse för mig som poet, författare. Den kom ut 1993, samma år som jag inte längre kunde fortsätta mitt dåvarande arbete på grund av reumatisk värk. Jag tvingades slutade arbeta och låg hemma i soffan och tittade i taket. Ja, då jag inte läste förstås.

Läs mer

Blodsbunden

Blodsbunden

Blodsbunden av Augustin Erba. Jag tycker att det är svårare att recensera en bra bok jämfört med en dålig bok. Intrycken blir mer komplexa och det är svårt att hitta orden. Och det här är en mycket bra bok. Det bestående intrycket är blandade känslor. Sorg tillsammans med en vilja att bryta mönster.

Läs mer

Domedagsboken

Domedagsboken

Domedagsboken av Connie Willis. Jag har kommit till slutet av den här tjockisen från 1992. Boken har utgått på svenska hos förlagen och jag hittade den hos Bokbörsen. Det är ett riktigt fint exemplar.

Läs mer

Pin It on Pinterest