Besvärjelser ristade i trä & sten av Lupina Ojala

Besvärjelser ristade i trä & sten

3 av 5 möjliga stjärnor

Besvärjelser ristade i trä & sten av Lupina Ojala. Omslaget är avskalat brunt på denna 54 sidor tunna diktsamling. Innehållet är kraftfullare än så. Dikterna har namn som Trä, Guld, Tecken, Snö och liknande men också mer lekfulla som tex Cappuccino.

Den sistnämnda är en av bokens starkaste dikter. Kanske för att den bryter av mot de övriga med en oväntad humor. Dom andra dikterna befolkas ofta av mytiska sagoväsen. Utan undantag utgår dikterna från en materia eller struktur.

förnöjt smakar hon på formen
av hans kurviga läppar
ömt placerade i en muffinsform

Ur dikt Cappuccino

Läs mer

Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius (Roslagstext)

Att skriva med glädje 4 av 5 möjliga stjärnor

Det finns många skrivhandböcker, nya som gamla. Några få vänder sig till dig som redan skriver och vill utveckla ditt skrivande. De flesta vänder sig till dig som är nybörjare. Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius tillhör den senare kategorin. Men främst skriver Kimselius om hur hon själv gör.

Som nybörjare får du veta det mesta du behöver för att komma igång att skriva din roman till hur du får den utgiven. Tipsen är många och alldeles utmärkta. Du får veta hur du kommer igång, hur viktigt det är att ha slutet klart för dig när du börjar skriva och hur du ska organisera det hela. Framför allt är det viktigt att du skriver med glädje för då märker läsaren det.

Läs mer

Pin It on Pinterest