Skriv 100 ord om vänskap – skrivutmaning

Skriv 100 ord om vänskap

Skriv 100 ord om vänskap är veckans skrivutmaning. Vad betyder dina vänner för dig? Har du en särskild vän som betyder extra mycket? Har vänskapen hjälp dig genom svårigheter i livet? Eller tycker du det där med vänskap är överdrivet? Är din hund eller häst din bästa vän? Hur du tolkar vänskap är upp till dig. Du väljer själv dina 100 ord.

UTMANINGEN PÅGÅR TOM 22 APRIL.

Du skriver/klistrar in texten i en kommentar till den här texten.

Du glömmer väl inte bort att kommentera de andras texter?

© Iréne S Räisänen

Skrivguide – prosa, lyrik och film

14 tankar på “Skriv 100 ord om vänskap – skrivutmaning”

 1. Felet med mig är att jag har svårt att hålla kontakten med många människor i taget. Mina vänner är därav få. Men det är oundvikligt har jag förstått på senare år. En av mina vänner var ett stort stöd i min skilsmässoprocess för fjorton år sen. När jag nyligen berättade det för henne, blev hon väldigt förvånad. Hon hade inte förstått det, utan tyckte att hon hade betett sig precis som vanligt. Jag kunde inte precisera vad det var jag menade. Det var bara en känsla. En känsla av att jag hade någon som tänkte på mig. Brydde sig om.

  Svara
 2. Bär er inte
  håller upp er
  håller fram er
  håller om er
  håller av er

  Håller inte alltid med

  Fnissar med er
  gråter med er
  tjattrar med er
  livets allvar med er

  Är inte alltid tillsamman

  Gungar mitt i natten med henne
  käkar buffé i timmar med dig
  promenader lite här och lite där med hen
  slappar i soffan med teven avslagen med honom

  Ibland är vi tillsammans hon du hen och han

  Mer kul nu, inte så allvarligt längre
  vi tar livet med en rollatorspark
  vi gamla polare berättarkunniga
  visa, tokiga, sorgsna, rynkiga
  och alltid glada att se varandra

  Svara
 3. Det var ett fikarum. Samtalen var igång för fullt. De flesta hade varit där länge. Många kom fram och frågade om jag ville vara vän med dem. Så lätt det blev. Förfrågan bekräftades och så var saken klar. Man behövde inte tveka. Vid ett bord skrattade de och flamsade. Vid ett annat var det allvarliga diskussioner om livet och världen. Här och var visade man varandra semesterbilder. Jag kunde slå mig ner, lyssna, lägga in en kommentar, eller bara visa tummen upp och gå vidare. Nu är det lite tystare. Man fikar i andra rum som jag inte hittat ännu.

  Svara
  • Nej, man kanske inte heller trivs i alla rum… Det viktiga är väl att det finns något rum som man är hemma i.

   Svara
 4. Min bäste vän med stort V.
  —————————————————————————
  En fredagsmorgon stod jag vid busshållplatsen. Min syokonsulent från den tid jag gick i nionde klass var också där. Han pratade om minnen och speciellt om att jag spelat tvärflöjt för alla lärare i regionen i matsalen när jag gick i åttan. Han tipsade mig om att skriva ett par böcker. Han hade gett ut tre stycken. Vi träffas varje fredag vid hållplatsen efter att han hade fikat på det lokala konditoriet. Han är mycket rolig och intressant att prata med. En bättre skrivarcoach och vän kan man ej få. Han förgyller mina fredagar.

  Svara
 5. Det är skönt att bli äldre för saker får sina rätta proportioner. Allt blir avslipat och mjukt. Och förståeligt. När man var liten och hade bästisar så var det så hemskt när det bröts. Man kände sig sviken och alla hemligheter man berättat… Nu är vänskapsbanden långa och starka och man vet att man kan vila sig i dem. Och få styrka av dem. Med vänner kan man visa sina svagheter och se att de ”fel” man har är mänskliga och delas av många. Man inser också att man betyder mycket för andra, att man är värd att älskas. Alla behöver det.

  Svara
 6. Vänskapsmörker

  Du öppnar ditt mörker
  men släpper inte in mig
  i ditt dolda livsljus

  Jag söker dig
  bland månens skuggbilder
  i den bleka vintersolens sken
  på digitalt flimrande skärmar

  Jag knackar på dörr efter dörr
  men hör bara mitt hjärtas bankande
  Jag skriver brev efter brev
  som upphäver ditt hårda
  domslut över dig själv
  men alla returneras med lappen
  mottagare okänd

  Min vänskap ringer dig
  om natten
  för att tala om din styrka
  när du är som skörast
  men hänvisningstonen
  signalerar din frånvaro

  Låt mig
  Låt mig tala ljus
  bland dina skuggor
  Låt mig

  © Carina Karlsson

  Svara
 7. Min lilla bästis. Du är min klippa, mitt lyckopiller, min rosenknopp. Vår älskade dotter. Så klok, så stark, så vänlig, så trygg i dig själv. Kärleksbarnet. Sedan den dag vi fick dig i våra armar, en rädd liten mager flickunge, har jag älskat sig villkorslöst. En bättre vän kan man inte önska sig. Du fyller vårt liv med glädje, du delar med dig av dina goda råd och stöttar dina vänner när de har det svårt. Min lilla bästis. Med en 9-årings vishet och naivitet tar du dig an livet. Alltid vid din sida, dottern min, alltid vid din sida.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest