100 ord om litteraturpriser

100 ord om litteraturpriser är den nya skrivutmaningen. Igår, 10/10, tilldelades två författare Nobelpriset i litteratur. Åsikterna om priserna gick till rätt författar eller inte går som vanligt isär. Vad tycker du? Kan en kommitté av litterär bevandrade bestämma vad som är värt att prisas eller inte inom litteratur? Dela gärna med dig i en kommentar hur du tänker.

Skriv 100 ord om vapen.

100 ord om litteraturpriser PÅGÅR T.O.M. 17 oktober 2019.

 

Jag ger respons på kommentarer i mån av tid.

Text: © Iréne S Räisänen

Skrivövningar till dig som vill ha mer skrivinspiration.

2 tankar på “100 ord om litteraturpriser”

  1. Att tävla i litteratur, liksom i konstnärligt skapande överhuvud, är egentligen en omöjlighet. Visst kan man skilja på god litteratur och amatörmässigt skrivande, och visst kan man bygga ett slags kanon av allmänt erkända mästerverk, men där går ändå gränsen. Än mer iögonenfallande är omöjligheten för en liten grupp lärda att överblicka ens vad som produceras i en liten subgenre, för att inte tala om hela världslitteraturen, såsom Nobelpriset.
    Ändå behövs tävlingar och prisutdelningar. De fyller en funktion som en litterär almanacka, eller som en litteraturens ebb och flod. Eller som litterära landmärken för att underlätta orientering för vanliga läsare.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest