100 ord om ett brutet löfte

100 ord om ett brutet löfte

100 ord om ett brutet löfte, är veckans nya skrivutmaning. Gav du ett nyårslöfte som du redan brutit? Har du fortfarande dåligt samvete för ett löfte du gav för länge sedan som du inte kunde hålla? Eller ger du inga löften för att du inte kan hålla dem? Löften är många gånger lätta att ge men svåra att hålla.

Som vanligt är du fri att tolka temat som du själv vill.

SKRIVUTMANINGEN PÅGÅR TILL OCH MED 26 JANUARI 2017.

Du skriver/klistrar in texten i en kommentar till den här texten.

Du glömmer väl inte bort att kommentera de andras texter?

© Iréne S Räisänen

11 tankar på “100 ord om ett brutet löfte”

 1. Jag lovade att ringa. Att höra av mig. Men jag orkade inte lyfta luren. Den intensiva tröttheten vägde tyngre. Jag vände dig ryggen. Ihärdigt försökte jag tränga bort tankarna på dig.

  Jag lyckades inte. Minnet av dig fanns där hela tiden. Som en permanent nackskada som gjorde det omöjligt för mig att slappna av.
  Till slut gjorde jag det. Utan att tänka efter letade jag fram ditt nummer. Magen hissnade när du svarade. Jag drog in andan. Din röst. Din välbekanta småländska accent. Du blev överraskad.

  ”Är det du?”

  Du betonade det sista ordet.

  ”Ringer jag olämpligt?”

  ”Aldrig”, sa du.

  Svara
 2. Jag lovade mig själv att jag skulle ta tag i mitt socker beroende så jag skulle orka mer och mer för varje dag. Jag hade satt upp ett schema på kylskåpet när och hur jag skulle förverkliga min idé . Nu var jag verkligen peppad och såg mig själv i en pepitarutig kjol som smet runt mina höfter. Vad jag mådde bra nu tänkte jag inom mig.

  Alla kommer att berömma mig och tycka att jag har varit så duktig som tog tag i mitt problem.
  Jag erkänner att denna idé kom från min son som gav mig olika redskap som jag själv skulle hantera på mitt sätt.
  Ingen kan förändra sin tillvaro eller beteende på några sekunder , det måste få ta tid. Det är bästa metoden.

  Första dagen började närma sig och jag va mer och mer motiverad inför mitt val. Jag hade handlat olika bönor, nötter , grönsaker som skulle vara mitt godis.
  Alla burkar jag hade inhandlat stod i långa rader i mitt skåp med fina röda etiketter. Det som fattades var ett papper som jag skulle skriva ut och sätta fast på kylskåpet.

  Nu var jag redo att ge mig hän i denna fantastiska förvandling.
  Precis när jag va i mitt esse ringer det på dörren och någon ropar :
  – Hallå hallå, , kom och öppna dörren , jag har en överraskning till dig . Jag lämnar mitt kylskåp och tankarna virvlar åt alla håll. Vad sjutton är det nu då?? Nu är jag ner vid sista trappsteget och dörren flyger upp med ett pang!
  – Men vad gör du ? hinner jag säga innan jag får en tårta i ansiktet.

  Där står mina kompisar och kiknar av skratt och utbrister : Nu du , , ska vi parta med tårta och glass!!

  Där fick jag för att jag ville börja ett nytt liv!!

  Svara
 3. Du vet inget. Du tror att allt är som vanligt. Du gör upp planer och jag finns med i dem.
  Jag finns med i vi:et som ligger framför oss.

  Och jag planerar tillsammans med dig och känner mig falsk.
  Inuti har jag redan lämnat och börjat resan hem.

  Vårt löfte finns inte. Hur skulle det? Ändå känns det som att jag bryter det.
  Det här är inte jag och jag måste hitta mig igen.

  Jag gick vilse i dina drömmar och här står vi nu.
  Jag som är falsk, och du som ingenting vet.

  Svara
 4. Jag glömde i år avge ett nyårs löfte både till mig själv och till dig älskade ängla dotter min fast jag hade lovat både dig och mig att varje år skulle jag göra så. Nu känns det som om jag har brutit ett viktigt löfte till mig och min älskade bortgångna dotter. Hon vill att jag skulle avge ett löfte att ta bättre vara på mig själv att leva vidare trots sorgen ensamheten mm. Jag har svikit mig själv mest då i år Jag glömde kanske ej med avsikt att hålla löftet men kanske ändå är det inte för sent. Varje ny dag utan henne lovar jag mig själv leva livet tyck om mig själv på gott och ont. Min dotter vet att jag sviker aldrig henne.

  Svara
 5. Du lovade att laga mitt skrivbord, men du gjorde aldrig det. Jag mådde så jävla dåligt över det. Jag klandrade dig så mycket, så länge för detta. Din upptagna jävla satans fega idiot, jag älskar dig och du kan inte laga mitt jävla skrivbord. Du lovade, men du svek mig. Du höll inte vad du lovade. Ja, jag klandrade dig om och om igen för detta, men jag har ännu inte klandrat dig för att du gjorde mig till den jag är idag. En fullkomligt underbar och perfekt och mycket älskvärd varelse. Det var tack vare dig som jag nu kan vandra världen i glädje och njutning av att vara den jag är. Tack.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest