Hoppa till innehåll

Skapa din egen superhjälte

Skapa din egen superhjälte

Skapa din egen superhjälte. Robin skapade superhjälte – för att rädda sig själv i Verkligheten i P3 är en vacker historia från verkligheten. Han lyckades med konststycket att rädda sig själv när han kände sig som svagast.

Alter egot Captain Free

Captain Free, ett alter ego som han själv skapat hjälper honom att tänka rätt. Påverkar hans sätt att agera. Förändrar hans liv.

Jag tror att fler skulle må bra av att skapa sin egen Captain Free. Något som ger dig energi och mod. Får dig att övervinna dina rädslor. Att våga stå upp för det du tror på. Att våga visa civilkurage. Eller vad det nu än må vara.

Djupaste bottnen gav kraft

Superhjälte

Robin sjönk till djupaste bottnen. Först då fick han kraft till förändring. Till att resa sig igen. Och rädda sig själv.

När du inte längre har något att förlora. När rädslan att gå under är större än rädslan för att misslyckas. Då händer det något magiskt inom oss. En slags urkraft som förvånar och tillsynes kommer från ingenstans.

Stora förändringar enklare

Ibland är det svårare att göra små förändringar än stora. Varför? Små förändringar kan kännas tryggt. Samtidigt är det enklare att falla tillbaka i gamla mönster.

Vad skulle du göra annorlunda?

Superhjälte

När du upplever att det egna jaget inte räcker till – prova ikläda dig rollen som superhjälte. Ett alter ego som du själv skapat. Kanske kan det hjälpa dig också.

Så frågan är: Vad skulle du göra annorlunda om du kunde ikläda dig en roll som tar vid när du själv inte räcker till?

Skapa din egen superhjälte. Lyssna hur du gör!

Lyssnar

Med andra ord – vilka egenskaper skulle du ge egen din superhjälte?

Podcasten finns för nedladdning på Sveriges Radios hemsida.

Text: © Sofia Gad

Läs också

Skrivtipsen Podcast för dig som skriver, Lyssna på poddar om skrivandet, Podcast om litteratur och gör skrivövningen Skriv en en decembersaga.

Fler skrivtips

Skapa din egen superhjälte är ett skrivtips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×