Sätt upp mål för ditt skrivande

Sätt upp mål för ditt skrivande är ett skrivtips med två övningar. Oavsett var du är i ditt skrivande, nybörjare eller hållit på ett tag, kan du passa på att sätta upp mål för vad du vill ha ut av det.

SkrivarSidan behöver ditt stöd

Vill du skänka en slant, mins 30 kr eller valfritt belopp, till SkrivarSidans underhåll gör du det genom att
Swishar till 123 540 62 85
Bankgironr 743-0804
Via Paypal till irene@poeten.se
Via Stripe kan du använda ditt kort, Apple Pay och Google Pay och skänka 30 kr: https://buy.stripe.com/eVa3eUdQc44L4JGbIP

Sikta mot stjärnorna

Stjärnor

Att definiera vad du vill kan hjälpa dig att utvecklas och förhoppningsvis nå dit du vill. Jo, jag vet att det kan tyckas flummigt. Men mycket tyder på att när du formulerat för dig själv vad du vill så blir det lättar att genomföra.

Sikta mot stjärnorna om du vill bli utgiven och erkänd författare. Bestäm ett datum när första utkastet till den där självbiografin du vill ge dina barn och barnbarn ska vara färdig. Delta i den där skrivartävlingen du länge velat vara med i. Börja skrivarkursen du fantiserat om att gå.

Sätt upp mål för ditt skrivande, övning 1:

a) Öppna ett nytt dokument och skriv ner dina drömmar när det gäller ditt skrivande. Skriv i max 15 minuter. Sedan öppnar du ett till dokument och skriver ner vad som hindrar dig från att nå ditt mål. Max en kvart.

b) Nu ska du öppna ett tredje dokument där du ska skriva vad som kan hjälpa dig att infria dina visioner när det gäller ditt skrivande. Tänk på att ditt mål troligen måste anpassas till den vardag och verklighet som du lever i. Låt det ta max 15 minuter.

Övning 2:

Skrivövning

När du är färdig ska du läsa igenom det du skrivit och med högst 15 ord sammanfattar ditt mål för det här året och hur du ska nå det. Sätt upp det på en plats där du dagligen ser och påminns om vad du vill med ditt skrivande.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Det här året kan bli året då dina skrivardrömmar slår in.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Skrivtipsen För att skriva måste du ha något att berätta, Research är viktigt och roligt Skriva är mer än bara skrivandet och videon Kom igång och skriv.

Fler skrivtips

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Sätt upp mål för ditt skrivande är ett skrivtips med övningar.

2 Kommentarer

  1. Att sätta mål är inte det minsta flummigt, tvärtom. Det behöver inte vara så stora mål, bara man specar ner lite grann. Det blir som en nerskriven spark i rumpan och kan få vem som helst att ta sig i kragen. Man får se till att målen inte är för omfattande och vara noga med att sätta delmål. Sen måste man ju belöna sig lite också… en ny tröja, en tidning, ett biobesök!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×