Program hjälper dig fokusera på ditt skrivande

Program hjälper dig fokusera på ditt skrivande

Program hjälper dig fokusera på ditt skrivande. Har du svårt att fokusera på ditt skrivande? Mobilen ringer, ett mail droppar in, sms-signalen piper gång på gång och du bara måste kolla hur många som gillade din senaste statusuppdatering på Facebook. Så mycket annat än orden som ska ner på pränt upptar din uppmärksamhet.

Känner du igen dig? Tar omgivningens och alla måsten över? Blir du låst och kan inte skriva när Facebook, Instagram, Twitter, mail, bloggar och annat på internet eller i datorn vill ha din uppmärksamhet? Testa en annan typ av ordbehandlingsprogram och se om det funkar för dig.

Den här texten skriver jag på OmmWriter för mac. Det täcker hela datorskärmen och får mig att stänga ute allt annat. Att fokusera enbart skrivandet. Programmet kan vara ljudlöst eller så kan du ha meditativ musik på som gör att tystnaden inte tränger på. Det finns några få inställningar för layouten. Men det finns rättstavning och du kan exportera dokumentet till .rtf som fungerar utmärkt i Word.

Det finns liknande program för PC, t ex WriteMonkey. Ladda ner och testa om det kan hjälpa dig att hålla fast vid ditt skrivande. Att du inte låter dig splittras.

FocusWriter är ett liknande ordbehandlingsprogram för både Mac och PC.

Om du inte vill använda ett annat program är ditt vanliga går de flesta ordbehandlingsprogram att få i upp i fullskärmsläge. Och du, glöm inte att stänga av internet, sätta mobilen på ljudlöst och sätta på meditativ musik i hörlurarna.

© Iréne S Räisänen

Foto: Ryan Hade

OmmWriter

WriteMonkey

FocusWriter

Fler skrivtips

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest