3 sätt att avsluta din text

3 sätt att avsluta din text får du den här gången. Du har kommit till slutet på din berättelse. Nu ska allt knytas ihop, eller ska det verkligen det? Det finns många olika sätt att skriva ett slut på. Slutet är viktigt och bör inte slarvas bort. Om du gör det kan de som läser din text känna sig lurade. Och det vill du inte. Nej, du vill att dina läsare helst ska fortsätta tänka på din berättelse efter att det slutat läsa. Om inte att de i alla fall tycker att de haft en underhållande stund.

Köp diktskolan plus övningar, versmått, begrepp inom lyrik och vanliga misstag som bok här: https://widget.publit.com/skrivasidan_3479

Här får du de tre vanligaste sätt att skriva ett slut som jag stöter på i mina skrivarkurser:

  • Du återknyter till inledningen på ett snyggt sätt. Här finns en del att se upp med. Vad skriver jag om i nästa skrivtips.
  • Du vänder upp och ner på hela historien i absolut sista raden. Vanligt i deckarnoveller.
  • Du lämnar slutet öppet. Läsaren själv får helt enkelt själv tänka sig hur det går. Här finns också saker att se upp med. Återkommer till det i nästa skrivtips.

Ja, det här är några av de sätten av avsluta en novell eller roman jag ofta stöter på. Dela gärna med dig av din erfarenhet i en kommentar.

© Iréne S Räisänen

Fler skrivtips

3 sätt att avsluta din text ÄR ETT SKRIVTIPS.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest