På resa med Cocco Kanel, noveller av Gun Berger

”På resa med Cocco Kanel”, noveller av Gun Berger (Norlén&Slottner)

Image av 5 möjliga stjärnor

I novellerna får du möta flickor, unga och gamla kvinnor. Männen får ofta spela statister om än ibland viktiga sådana. Novellerna består av korta ögonblicksbilder ur en skenbar okomplicerad vardag. Men i det outsagda, mellan raderna och orden, möter huvudpersonerna livet i form av död, skilsmässor, övergrepp och andra besvikelser som vi människor drabbas av.

”På resa med Cocco Kanel” innehåller korta noveller, ofta på bara ett par sidor, vilket sällan ger utrymme för någon djupare persongestaltning eller invecklade konflikter. Det är synd då Gun Berger visar prov på en skarp iakttagelseförmåga av vardagen och människorna i den. Personligen skulle jag gärna läsa en längre berättelse, kanske roman, där gestaltningen får en chans för det är där det brister här. Allt för ofta möts jag som läsare av tvärsäkra uttalanden, känslor och tankar.

Språket är enkelt vilket gör novellsamlingen lättläst. Fast det betyder inte att du ska sluka dem i ett allt för snabbt tempo. Risken finns då att du missar undertexten och finner novellerna banala. Nej, läs helst en eller ett par per dag och låt dem tala till ditt inre barn och du kan knappast undgå att drabbas.

Sammanfattningsvis är ”På resa med Cocco Kanel” inget för dig som söker spänning eller vill komma bort från vardagen. Inte heller finns några större psykologiska djup. Men vill du öppna upp dörren till din barndom är Gun Bergers novellsamling ett utmärkt sällskap.

Du köper ”På resa med Cocco Kanel” hos Bokus.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest