Kära Vänner av Charlotte Ekbom

Kära vänner av Charlotte Ekbom

Uppdaterad 12 maj 2022

Kära vänner av Charlotte Ekbom är författarens debutbok. Jag som under några år följt hennes författarskap är varken förvånad över debuten eller valet av genrer. Charlotte har ett ungdomligt språk och inte minst tempo i sin prosa. Vilket ger lättlästa texter.

Förälskelse

Kära Vänner handlar om Ebba och Jakob som mot sin vilja dras till varandra och blir förälskade. De möts i de sena tonåren, när vuxenlivet ställer allt högre krav. Under flera år möts de gång på gång, är otrogna mot sina partners och kämpar för att hålla sig ifrån varandra. För att få sina respektive liv att fungera.

Rakt berättade

Författaren låter Ebba och Jakob komma till tals i vartannat kapitel. Vilket ger variation i den rakt berättade historien. Som vuxen tycker jag romanen är väl förutsägbar. Men jag tror att för ungdomar i ungefär samma ålder som huvudpersonerna är igenkänningsfaktorn hög.

Kära Vänner är ingen dålig debut

Kära Vänner är absolut ingen dålig debut att Charlotte Ekbom. Vi serveras berättelsen utan utvikningar till höger och vänster och författarinnan undviker att hänfalla åt sentimentalitet. Min enda invändning är att det finns en del brister i person-och miljögestaltningen.

Sammanfattningsvis är Kära Vänner en utmärkt julklapp till den nästan vuxne tonåringen. Och jag ser fram mot Charlotte Ekboms nästa bok.

© Iréne S Räisänen

Läs också Först nu vågar jag kalla mig författare, Revansch 2020, Revansch 2014, Revansch 2008 och Det börjar med barnet.

Fler recensioner

Kära Vänner ÄR EN RECENSION.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen