Kantorns Änglar av Ylva Brodin

Kantorns Änglar av Ylva Brodin. Författarens andra roman efter den starka debuten ”Hannahs hemlighet” utspelar sig i ett litet svenskt samhälle. Ett samhälle där kyrkokören är den enda kör som finns om man vill sjunga.

Sångarna leds av kantorn med en passion som får kvinnorna att förälska sig i honom och männen att ge sitt yttersta. Men gränsar inte passionen till galenskap? undrar allt fler av samhällets invånare.

Kantorn

”Något går förlorat när barndomen är över, tänker han vemodigt. Det klara, öppna sinnet fördunklas av förnuftets torra pregnans. Vi stiger ut genom en blommande, himmelshög portal och in i en trängre och fattigare värld. Vägen tillbaka sluts för evigt. Vissa lyckas, som av en slump, få en blomma med sig därifrån. Med den osynligt fäst i håret, kommer de alltid att bära med sig en längtan. De tvingas på irrfärder, i sitt sökande efter den större världen. Därför får de aldrig frid i sinnet.” 

ur Kantorns Änglar

Dödsfall

Genom den fysiskt svaga och handikappade Josefin får läsaren lära känna ortens befolkning. Hon bor ihop och driver en veterinärklinik tillsammans med sin storasyster Nora. Ett tragiskt dödsfall följt av flera hemska upplevelser gör människorna rädda för varandra. Vilket får till synes bortglömda händelser att komma upp till ytan. Josefin blir den sammanhållande länken, då flera av samhällets invånare visar sig vara en annan än de alla trott.

Kantorns Änglar är enkelt men effektivt

Språket i Kantorns Änglar är enkelt men oerhört effektivt. Ibland gränsar det till naivt, men Ylva Bodin håller sig på rätt sida. Hon lyckas som i sin debutroman fängsla läsare från första sidan till den sista med en stark berättelse och person- och miljögestaltning.

Jag sträckläste boken och tror du kommer att göra detsamma!

Av samma författare:
Hannahs hemlighet 2001
Mammamonstret 2002
Drömgruvan 2005
Vit drottning 2007
Stormlyktan 2010

Om författaren:
Ylva Brodin är en svensk författare. Hon skriver allvarliga spänningsromaner för både vuxna och unga.

© Iréne S Räisänen

Läs också också Tevisdom för vilsna själar.

Fler recensioner

Kantorns Änglar är en bokrecension.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Min plats bland orden och Poetpodden.

1 svar på ”Kantorns Änglar av Ylva Brodin”

  1. Ylva har verkligen lyckats att få till det.Hon är en härlig tjej som vågar stå upp för sian idee’r och tankar. Jag gillar hennes sätt att utrycka sig på.Hoppas hennes nästa? bok blir lika läsvärd. 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This