Image4,5 stjärnor av 5 möjliga

Ylva Brodins andra roman efter den starka debuten ”Hannahs hemlighet” utspelar sig i ett litet svenskt samhälle. Ett samhälle där kyrkokören är den enda kör som finns om man vill sjunga. Sångarna leds av kantorn med en passion som får kvinnorna att förälska sig i honom och männen att ge sitt yttersta. Men gränsar inte passionen till galenskap? undrar allt fler av samhällets invånare.

Genom den fysiskt svaga och handikappade Josefin får läsaren lära känna ortens befolkning. Hon bor ihop och driver en veterinärklinik tillsammans med sin storasyster Nora. Ett tragiskt dödsfall följt av flera hemska upplevelser gör människorna rädda för varandra. Vilket får till synes bortglömda händelser att komma upp till ytan. Josefin blir den sammanhållande länken, då flera av samhällets invånare visar sig vara en annan än de alla trott.

Språket i ”Kantorns Änglar är enkelt men oerhört effektivt. Ibland gränsar det till naivt, men Ylva Bodin håller sig på rätt sida. Hon lyckas som i sin debutroman fängsla läsare från första sidan till den sista med en stark berättelse och person- och miljögestaltning.

Jag sträckläste boken och tror du kommer att göra detsamma!

Av samma författare:

Ylva Brodin ”Hannahs hemlighet” 2001