Ge ut din bok av Johanna Wiman (Offside press)

Ge ut din bok av Johanna Wiman är en heltäckande och lättläst bok för dig som funderar på egenutgivning. Du få dessutom veta hur du kan vässa ditt manus innan du ska trycka upp den första upplagan. Hur du på bästa sätt kan marknadsföra boken. Avslutningsvis får du kunskap om hur du ska förvalta ditt skrivande liv och vad nästa steg är. Allt presenteras i steg-för-steg-guider.

Språket är underordnad innehållet

Jag har läst de flesta böcker i ämnet. Sällan presenteras innehållet på ett så aptitligt vis som här och på en sådan nivå att en nybörjare utan svårighet kan hänga med. Språket är underordnad innehållet som sig bör. Författaren ömsom uppmuntrar och varnar utan att komma med pekpinnar.

De olika alternativen som finns för att ge ut din bok presenteras så att du själv kan avgöra vad som passar dig bäst. Du får också veta hur flera som lyckats med egenutgivning gått tillväga.  Det finne en del illustrationer som hjälper till att lätta upp texten. Men de är få och istället fyller faktarutor och citat ur texten den funktionen. Vilket fungerar och är bra då texten är full av fakta.

Rekommenderar just nu

Utan tvekan skulle jag rekommenderar Ge ut din bok till dig som just skrivit färdigt ditt manus och tror att det är redo att ge ut. Ett manus är sällan redo att ges ut utan att ta hjälp av andras granskande ögon. Något Johanna Wiman är noga med att påpeka. Hon tipsa dig också om hur du ska få det i tryckfärdigt skick. Har du redan själv gett ut en eller flera böcker hittar du här garanterar tips som du har glädje av inför nästa utgivning.

Mycket av det som står i boken har du som läser Tidningen Skriva redan kunnat ta del av. Fast här har författaren fått utrymme att fördjupa och utveckla ämnet i hela 191 sidor.

Ge ut din bok är just nu den ultimata boken för alla egenutgivare.

© Iréne S Räisänen

Fler recensioner