#författarboken

5 av 5 möjliga stjärnor

#författarboken av Kristina Svensson, LITET förlag. Många drömmer om att ge ut en bok. Många blir refuserade av de traditionella förlagen. Många ger ut via hybridförlag och ännu fler ger ut helt på egen hand. Svenssons bok är en hjälpsam vän att hålla i handen från idé till releasefest.

Upplägget är enkelt och du kan utan svårighet ta del av de valmöjligheter du kommer att möta när du påbörjar ditt projekt. Författaren delar frikostigt med sig av sina egna erfarenheter, både det som fungerat och det som varit mindre framgångsrikt.

Svensson pekar inte med hela handen och säger hur du ska göra. Nej, hon radar upp en mängd möjligheter i #författarboken och sen är det upp till dig att välja. Du får veta att marknadsföringen är det som kräver mest energi både före och efter att du släppt boken. Att det är svårt att nå ut men att det finns verktyg för att hjälpa boken att hitta sina läsare.

Det krävs hårt arbete för egenutgivare att tampas på samma marknad som de etablerade författarna och förlagen. Svensson är realist men också en påhejare när du känner att det tar emot och du vill ge upp din dröm. Hon påpekar dessutom att du som egenutgivare har en stor fördel i att din bok finns till försäljning så länge du själv vill. På de stora förlagen är en boks livslängd 1-2 år.

Kristina Svensson är oberoende bokutgivningscoach, skribent och vetenskapskommunikatör. Hon har tidigare grundat en förening för egenutgivare, varit förlagschef för ett hybridförlag och författare hos ett traditionellt förlag.

Sammanfattning: #författarboken är en bok alla egenutgivare bör ha i sin bokhylla. Författaren Kristina Svensson skriver entusiastiskt och med auktoritet om vad du som tänker ge ut din egen bok bör tänka på. Du får ta del av de valmöjligheter som finns i varje moment av processen. #författarboken är helt enkelt ett måste för de som själva vill förverkliga drömmen att få hålla sin egen bok i handen.

© Iréne S Räisänen

Fler recensioner