3 av 5 möjliga stjärnor

”Förankra den lille fan.” betraktelser av Kerstin Götherskjöld (Books-On-Demand)

SkrivarSidans medlem Kerstin Götherskjöld har debuterat med sin diktsamling ”Förankra den lille fan.”. Hon kallar dem betraktelser men jag tycker de är lyriska och poetiska nog för att vara dikter. Poeten har en humoristisk ironisk och samtidigt ifrågasättande stil som tilltalar mig.

Jag bör påpeka så här i inledningen att jag kanske inte är rätt person att recensera denna bok, då jag lektörat författarens ursprungliga manus. Men eftersom hon efter det skrivit om de flesta dikter och infört ett tema så anser jag mig ändå kunna göra det.

Innehållet i dikterna är många gånger angeläget och tankeväckande. Tyvärr tycker jag inte temat med låtsasvännen och den delvis ihop blandade identitet tillför helheten något. Jag måste uppriktigt sagt säga att jag tycke de enskilda dikterna var starke utan det. Fast samtidigt är temat spännande att följa och poeten genomför det fullt ut.

det som nyss var en minut
blir en dag
som månen skymmer

med handen på höften
föraren leder
dansstegen blir många
och det är inte så lätt
att leva livet som en dans

Ur dikten Trance

Stilistiskt följer ibland inte radbrytningen diktens inneboende rytm. Men som helhet betraktat är det av mindre betydelse.

Har du läst Kerstin Götheskjölds dikter här på SkrivarSidan känner du igen dig och blir inte besviken!

Du köper ”Förankra den lille fan.” hos Books-On-Demand