Poetpodden kämpar för poesin

Poetpodden kämpar för poesin och att den ska nå ut till flera. Jag vet inte om du vet att jag driver en podcast, Poetpodden. Tycker du om eller är nyfiken på poesi tycker jag du ska ta dig tid att lyssna. Skriver du själv dikter är det rätt podcast för dig.

Skicka in din egna intalade dikt

Jag intervjuar en poet eller annan person som kan vara intressant för oss poeter i ungefär vartannat avsnitt.  I de övriga avsnitten spelar jag upp lyssnarnas egna intalade dikter. Skicka gärna in en du också till podden@poeten.se.

Mer info: https://poeten.se/aktualiteter/sa-skickar-du-dikter-och-fragor.htm

 
Serie om 1900-talets poeter

Du får också skrivtips, övningar och så läser jag egna dikter. I mars kommer sjunde och sista delen i min serie om poeter födda på 1900-talet. I det senaste avsnittet pratade jag och läste dikter av bl.a. Bodil Malmsten och Göran Sonnevi.

Mats Söderlund, Casia Bromberg, Peter Nyberg, Tove Meyer, Magnus R Lindgren och Louise Halvardsson är några av alla som jag intervjuat.

Finns där roddar finns

Poetpodden är mitt helt egna projekt som jag kört i drygt tre år. Podden finns på Itunes, Spotify, Acast, Soundcloud och många andra ställen. I bloggen Min plats bland orden finns poddens hem.

Alla avsnitt i Poetpodden.

 
Tips på poeter och samtalsämnen

Har du tips på poeter du tycker jag ska intervjua i podden, tips på ämnen och/eller frågor om poesi skickar du dem till podden@poeten.se.

Svara på frågor

I april startar jag upp en ny serie där jag kommer att ställa tre-fem frågor till en poeten, förläggare, recensent eller annan som kan ha något intressant att säga. det kan handla om något aktuellt, specifikt eller vara allmänt. Svaren ska besvaras i talande och skickas till mig som spelar upp det. Vill du vara med? Maila mig!

© Iréne S Räisänen

Fler krönikor 

 

Poetpodden kämpar för poesin EN KRÖNIKA.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest