Poetpodden vill ha frågor och dikter

Poetpodden vill ha frågor och dikter

Poetpodden vill ha frågor och dikter. Jag håller på och startar poddradio/podcast för oss poeter Poetpodden Mitt liv bland orden. I den kommer jag att svara på dina frågor om allt som rör skrivandet av dikter, publicering mm. Du kan själv medverka genom att läsa in dikt egen dikt och skicka ljudfilen till mig. Kommer det många dikter väljer ut en som jag tycker är särskilt intressant till varje avsnitt.

I podden delar jag också med mig av skrivtips och skrivövningar. Det finns många olika begrepp inom lyriken vilket kan vara förvirrande och behövs redas ut. Det gör jag i Poetpodden.

Dessutom läser jag mina egna dikter och berättar bakgrunden till dem.

Tycker du det här verkar intressant? Den 15 september kommer de 3 första avsnitten att vara tillgängliga i min blogg Min plats bland orden.

Läs in en av dina egna dikter i dator, mobilen eller surfplatta, lägg upp ljudfilen på DropboxOneDriveGoogle Drive eller annat moln och dela ut den till Poetpodden (podden@poeten.se) och fler kan få chans att höra den. Vill du maila ljudfilen kan du göra det gratis på Sprend. Glöm inte bort att börja inspelningen med att presentera dig, var du kommer från och att berätta vad dikten heter. OBS! Hela ljudinspelningen får inte vara längre än två minuter och tänk på att ljudvolymen inte ska vara för hög när du spelar in.

Skicka dina frågor om att skriva dikter, diktning i allmänhet till podden@poeten.se.

© Iréne S Räisänen

Fotnot: Enligt Wikipedia Poddsändning eller poddradio (engelska: podcast eller podcasting) är en metod att publicera (och för lyssnaren att prenumerera på) ljudfiler via internet.

2 tankar på “Poetpodden vill ha frågor och dikter”

  1. Tack för intressanta poddar.
    Du säger att metaforer och rytm är viktiga för poesin. Man kan utvidga resonemanget och säga att poesin är sammansmältningen av ord, bild och musik. Musik är ton, tonstyrka och rytm, så poesin kan koncentreras till mer än just rytm.
    Tomas

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest