Intervju med vinnaren i novelltävlingen 2007

Intervju med vinnaren i novelltävlingen 2007

Image

Annika Arslan Waltersson

Annika Arslan Waltersson, Ulricehamn, vann SkrivarSidans novelltävling 2007 med novellen Ur en dröm.
Den klassiska frågan: Hur känns det?
Wow! Jag fick hjärtklappning när jag såg att jag vunnit. Det är en  otrolig energikick att få sådan respons på något man skrivit.

Berätta lite om din bakgrund som författare:
Har alltid gillat att skriva och läsa men alla mina bokprojekt rann ut i sanden pga. tidsbrist, idétorka och andra ursäkter. För drygt ett år sedan tog jag tag i saken och anmälde mig till en skrivarkurs på nätet och förstod plötsligt varför det gått så dåligt innan.

Vad inspirerar dig?
Relationer och att försöka förstå varför människor gör som de gör. Det är också lite häftigt att lära känna sina karaktärer, de gör inte alltid som man bestämt sig för…

Varför deltog du i SkrivarSidans novelltävling?
För att få kritik och feedback. Skrivandet gör man ensam och det är svårt att vara objektiv om sina egna texter. Jag hoppas att jag får riktigt många kommentarer på novellen så att jag kan bli bättre till nästa gång.

Vad är bakgrunden till novellen ”Ur en dröm”?
Idéen fick jag från ett reportage på turkisk TV, en sk sannhistoria, men slutet var ett helt annat vill jag minnas. Jag har arbetat om texten flera gånger och funderat på hur man reagerar när man blir trängd och hur mycket man ska förlita sig på intuition, eller i det här fallet drömmar.

Till sist, vad ska du göra med prispengarna?
Jag tänker återinvestera dem i skrivandet. Antingen i en ny skrivarkurs eller för att finansiera research till nya texter.

© Iréne S Räisänen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest