Cathrin Monell – ny skribent på SkrivarSidan

Cathrin Monell heter jag och är född 1974 och uppvuxen i Motala och bor sedan 1993 i Göteborg. Jag har en fil kand i litteraturvetenskap från Göteborgs universitetet, och har även läst en hel del juridik.

Skrivarkurser

Jag har gått ett antal skrivarkurser på distans på Författarkurs.se, på Folkuniversitetet och på Tidningen Skrivas kursportal. Kurser i att skriva poesi, noveller, att skapa skrivrutin, att få flow och nu senast Skriv som en journalist med Jorun Modén på Författarkurs.se.

Publicerad

Jag har fått dikten Eskatologi publicerad i Tidskriften Evangelium nr 8, 2014. Jag medverkade i novellsamlingen #älskanoveller 30 nyanser av frihet, utgiven av Ordberoende förlag 2017. Jag är medlem på poeter.se under namnet Cathrin M. Jag jobbar för närvarande med en diktsamling, och skriver gärna noveller till tävlingar. Mina ämnen är sjukdom/hälsa, samtal och möten mellan människor. Jag har även skrivit skräcknoveller vid ett par tillfällen – för mig är steget kort mellan sjukdom och skräck.

Fem myror är fler än fyra elefanter

Sedan jag lärde mig läsa som fyraåring genom att se på Fem myror är fler än fyra elefanter så har böcker och att läsa varit mitt största intresse. Andra intressen är musik – jag spelar piano och har sjungit mycket i kör – och konst. Jag funderar mycket över livets svåra frågor och hur människor tänkt kring dem, har studerat idé- och lärdomshistoria och jag är aktiv i Vasa församling i Svenska kyrkan i Göteborg.

Jag ser fram emot att få diskutera mitt skrivande och de böcker som jag läser med er här på SkrivarSidan!

Länk till Tidskriften Evangelium: http://tidskriftenevangelium.se/prosa-poesi/eskatologi/

Länk till min sida på poeter.se: https://www.poeter.se/Medlem?author_id=47528

© Cathrin Monell

Cathrin Monell presenterar sig för SkrivarSidans läsare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This