Sista stora skrivartävlingen

Sista stora skrivartävlingen är nästan över. Just nu sitter vi i juryn, som är hemliga, och läser de dikter som gått i final i årets stora dikttävling. Det är tufft att välja ut 3 vinnare av de 15 dikter som är kvar av de 383 som kom in. Fast roligt även om det är krävande.

Nu räcker

Jag har haft skrivartävlingar i olika varianter här på sajten sedan starten 1999. Nu känns det som jag och SkrivarSidan har gjort vårt när det gäller de stora årliga novell- och dikttävlingarna. Varför? Jo, det tar oerhörd tid att gå igenom den mängden bidrag som kommer in. Dessutom kommer det in fler för varje år som går. Nu har jag kommit till en punkt i i livet där jag känner att nu räcker det.  Att jag gjort mitt när det gäller att arrangera stora tävlingar.

Minder tävlingar i andra former

Eventuellt kommer det att dyka upp mindre tävlingar och kanske i andra former. Jag håller just nu på och planerar en utlottning bland alla nya prenumeranter och de som kommenterar mina videor på YouTube-kanalen Min plats bland orden. Håll utkik efter den!

Antologin blir slutpunkten

Som en slutpunkt och ett stort tack till alla som deltagit i våra tävlingar kommer en del av årets bidrag till novell- och dikttävlingen ut i antologin Revansch 2020. Vilket betyder att jag har att göra en tagit framåt med att sammanställa den, göra inlaga och omslag och en tryckbar fil. Jag hoppas och räknar med att den ska finnas ute i handeln i slutet på mars nästa år.

Kris för skrivartävlingar

De senaste åren har jag märkt en nedgång bland renodlade novelltävlingar. Tidningen Skriva har nästan fått monopol på dessa. Men de dyker fortfarande upp och då oftast i samband med att ett förlag vill ge ut en antologi. En trend eller en tillfällighet? Tiden får visa.

Sista stora skrivartävlingen

Dikttävlingar har det alltid funnits få av så det är med lite sorg i hjärtat som jag lägger ner SkrivarSidans dikttävling i sin nuvarande form. Jag kommer fortsätta med ojämna mellanrum uppdatera vår sida med info om skrivartävlingar, antologier som söker texter, manustävlingar och stipendium.

© Iréne S Räisänen

Fler krönikor 

 

Sista stora skrivartävlingen ÄR EN KRÖNIKA med skrivövningar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest