Populära inlägg i repris får du den här gången. Jag fortsätter att ge dig det bästa av det bästa här på SkrivarSidan. Sajten fyller snart 20 år och det firar vi bl.a. genom att återupptäcka inlägg. Här får du några väntade och kanske några oväntade.

Populära inlägg

Flest besökare har följande fem inlägg:

Ja, här kanske det inte är några överraskningar. På en sajt för skribenter är skrivtips och tips på att bli publicerad eftersökta. Att våra skrivtips ligger högst upp när du Googlar på ”skrivtips” är viktigt. Sökmotorn hjälper fler att hitta hit.

Några inlägg som kanske inte är lika självklara men som finns med bland de 25 mest lästa kommer här under.

Eftersökta inlägg
Mer än skrivtips

Bland de här kanske mer oväntade inläggen finns en recension, ett boktips och en dikt som vann vår dikttävling 2015. För så är det, SkrivarSidan består av mycket mer än skrivtips, övningar och kurser.

Texter kvar från 2006

Numera finns det inget kvar av inlägg från före 2006. Varför? Jo, när jag startade SkrivarSidan i slutet på mars 1999 fanns inte WordPress. Nej, då kodade jag html och gjorde layouten själv. Det tog en hel evighet men var kul. Och jag har nytta av den kunskapen än idag.

Program för att göra hemsidor

När de första dataprogrammen för att göra hemsidor kom i början på 2000-talet fick jag börja om från början. Dels att lära mig programmen men också att bygga upp hela sajten. SkrivarSidans medlemmar fick hjälpa mig att föra över deras publicerade texter till den ombyggda sajten.

Publiceringsverktyg

Efter ett par år med dataprogram kom publiceringsverktyg som PhpNuke och Joomla. År 2006 behövde jag inte längre göra varje inlägg i ett dataprogram och skicka upp det på nätet. Nej, nu kunde jag arbeta direkt på sajten. Vilket sparade tid men orsakade ofta en hel del frustration då de första publiceringsverktygen var svåra att uppdaterade och hade en hel del buggar.

Välsignade WordPress!

2012 tog jag in professionell hjälp som flyttade över SkrivarSidan till WordPress. Det kände som att komma hem. Jag hade då använt WordPress i flera år på bloggen Min plats bland orden. Idag, efter att vi bytte webbhotell från Binero till Siteground 2017, är det supersmidigt att uppdatera och underhålla sajten.

Vad tycker du?

Vilka du tycker skulle ha varit med i Populära inlägg i repris? Något du saknar som jag ännu inte skrivit om? Dela med dig i en kommentar!

Det kommer mera

I nästa krönika kommer att berätta varför jag startade SkrivarSidan och hur det kommer sig att sajten fortfarande existerar.

© Iréne S Räisänen

Fler krönikor 

Populära inlägg i repris ÄR EN KRÖNIKA.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara