Hur ska SkrivarSidan fira 20 år?

Hur ska SkrivarSidan fira 20 år? Ja, det funderar jag på nu när det börjar vara dags att tänka på temat för nästa års novelltävling. Den tävling vars resultat vi brukar publicera på sajtens årsdag i slutet på mars. Vad tycker du?

Fira eller inte?

Det är många tankar som far genom mitt huvud. Att fylla 20 år som skrivarsajt är starkt jobbar, om jag får säga det själv. De flesta liknande sajten som kom strax efter, för SkrivarSidan var en av de absolut första, är nedlagda sedan länge. Kanske ska vi ha något annat än en tävling? En antologi? Eller ska vi strunta i det helt?

SkrivarSidans Facebookgrupp

I juni 2014 lade vi ner medlemsavdelningen efter att intresset för att skicka in egna texter minskat. Då startade vi istället en gäst- och bokblogg. Dessutom började vi satsa mer på skrivtips, övningar och utmaningar. Samtidigt växte SkrivarSidans Facebookgrupp när de som tidigare skickat in texter till sajten flyttade in där. En bidragande orsak var också att jag ville få mer tid över för mitt eget skrivande.

Uppdatera mer sällan

För att styra upp Facebookgruppen, som börjat tas över av spam, har jag satt upp tydliga regler och har olika skrivteman. Det har gjort att intresset för övningarna och utmaningarna minskat här på sajten. I sin tur har det fått mig att tänka att det kanske är dags att göra slag i saken. Att sluta uppdatera sajten tre gånger i veckor som vi gör nu. Kanske bara göra det en gång i veckan eller mer sällan.

Kurserna finansierar sajten

Skrivarkurserna är mer populära än någonsin. Vilket är en förutsättning för att alls driva den här sajten då kursavgifterna finansierar nästan alla kostnader. Det är också ett dilemma då jag tagit in hälften så många nya kursdeltagare i år än under samma tid förra året. Orsaken till det är också att frigöra mer tid för mitt eget skrivande.

Tillbaka till: Hur ska SkrivarSidan fira 20 år?

Vi väljer mellan tre sätt att fira SkrivarSidans kommande 20-års dag:

 1. En novelltävling som vanligt.
 2. En antologi.
 3. Att inte fira alls utan låta sajten sakta men säkert gå in i tystnaden.

Jag vill väldigt gärna veta vad du tycker. Ska vi alls fira? Är det dags för SkrivarSidan att sluta uppdateras lika ofta? Ska vi låta sajten sakta men säkert döden dö? Eller?

© Iréne S Räisänen

Fler krönikor 

 

Hur ska SkrivarSidan fira 20 år? ÄR EN KRÖNIKA.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

10 tankar på “Hur ska SkrivarSidan fira 20 år?”

 1. Jag har ju varit med sporadiskt under några år. Jag läser dagligen på fb-sidan. Har ett par skrivarprojekt som lite gått i stå. Skriver lite då och då. Läser mycket lyrik, har dock inte hittat mitt eget sätt. Jag tycker det vore synd om sidan försvinner. En novelltävling tror jag på. Antingen ett styrt tema eller varför inte helt fritt tema? Styrningen kan vara storleken.

  Svara
 2. Jag har ju följt med dig och Skrivarsidan nästan ända från början och tycker att du har följt med tiden och varit på framkant. Som du vet gillar jag dina teman. Jag får inspiration av dem, men det är förstås olika. Det har jag sett på kommentarerna. Jag blir jätteglad om du fortsätter att ha olika teman, kanske en gång i veckan.

  Novelltävling röstar jag för.

  Svara
 3. Jag lägger min röst på en novelltävling som leder till en antologi, de är alltid eftertraktade och skapar sammanhållning mellan författarna både under skrivandet och flera år efter att novellsamlingen är utgiven. Alltså alternativ 2.

  Och naturligtvis hoppas jag att ska sidan ska få leva vidare!

  Svara
 4. Hej Iréne! Lägg inte ner, jag uppskattar trots dålig närvaro, det är mycket just nu! Mitt förslag – en antologi med tema ”Varför jag skriver… ”

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest