Diktskolan är populär och uppdaterad – krönika

Diktskolan är populär och uppdaterad

Diktskolan är populär och uppdaterad, ja äntligen har jag tagit bort eller lagat trasiga länkar. Jag har rättat några stavfel samtidigt som jag försökt undvika att göra fler. Nya och större bild har jag också lagt till i de tre delarna.

Varför är min lilla skola år efter år ett av de inlägg som har flest besökare? Det är svårt att svara på. Kanske är det så enkelt att gratis är gott. Eller är det så att intresset för att skriva poesi är stort trots att det i allmänhetens och även hos kulturetablissemanget är satt på undantag? Jag vet inte. Vet du?

Jag brinner för att hjälpa poesin och poeter att nå ut

Själv fick jag min första dikt publicerad i Kamratposten. Jag var åtta år och visade stolt den tryckta dikten för mina föräldrar. Båda ruskade på huvudet utan att säga ett ord. Kanske är det min drivkraft att visa dem, fast de är döda, och alla andra att dikt spelar roll som gör att jag brinner för att hjälpa poesin och poeter att nå ut. Poetpodden är ett exempel på det.

Under åren har jag skrivit, om inte dagligen, så varje vecka nya dikter. Tre diktsamlingar har jag gett ut och en ny är på gång som jag hoppas du kan läsa i slutet på nästa år. Jag vet genom de kontakter jag fått här på SkrivarSidan, de kurser jag håller och inte minst alla mail jag får att det finns många som brinner för att skriva och läsa dikter.

Svårt att nå ut med sin poesi

Jag vet också att många tycker det är svårt att nå ut med sin poesi. Många bokförlag ger nästan inte att alls ut poeter. Däremot finns det många mindre förlag som har ett stort eget intresse för poesi som ger ut den ena poeten efter den andra. Trombon förlag, som jag pratar om i avsnitt 035 i Poetpodden (publiceras i slutet på maj) är ett av dessa.

Poesin lever på nätet

På Facebook finns det många öppna och stängda grupper där poesin lever och utvecklas. Det gäller även Twitter med taggen #lyrikfredag. På Instagram, Google+ och i många andra sociala medier publiceras och läses mängder av dikter.

Intresset för att skriva dikt är stort och som jag upplever ökar det år efter år. Det kanske är orsaken till att min lilla diktskola läses av så många. Eller vad tror du?

© Iréne S Räisänen

Fler krönikor

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest