Börja eller börja om att skriva är det många som gör nu när semestern för de flesta är slut och skolorna startar. Det har jag tänkt skriva om i den här krönikan. Fast först vill jag hälsa dig välkommen hit. Har du besökt sajten tidigare märker du att jag gjort en hel del förändringar av utseendet. Färgen är ljusare, menyn är förenklad och det är min ambition att det ska vara lättare att se och hitta till äldre inlägg inom kategorier som skrivtips med flera.

Så vad tycker du? Har det blivit bättre eller sämre? Skriv en kommentar!

Nytt webbhotell

Innan jag började jobba med nya utseendet fick jag nog av vårt tidigare webbhotell Binero. Ständigt krångel med e-posten, okunnig support och överbelastningsattacker som jämn och ständigt fått ner SkrivarSidan på knä. Mitt i semestern flyttade jag alla fyra sajter jag ansvarar för till Siteground. Jag har inte ångrat mig ett ögonblick.

Att driva en sajt som den här kräver att du gång börjar på något nytt eller från början. Så är det också med mitt skönlitterära skrivande har jag märkt. Inspiration och skrivlusten tycks vara indelade i perioder som sammanfaller med skolans terminer. Om det är av gammal vana eller inte vet jag inte.

Börja eller börja om att skriva

Och hur många gånger har jag inte börjat på något nytt? De flesta av mina skrivprojekt har jag gjort färdiga. Några få har runnit ut i sanden. Särskilt minns jag en barnbok för regnbågsfamiljer som antagligen var före sin tid. Kanske ska jag plocka det och göra ett omtag?

Har du en idé till en bok? Ska du skriva en novell eller dikt till en tävling? Eller ska du skriva en krönika lik den här? Då är just denna dag som är den första i denna börja-eller-börja-om-vecka, den rätta att öppna en ny sida och börja skriva. För du tillhör väl inte de där som aldrig kommer till skott? Som vill skriva men inte kommer sig för.

Gå en skrivkurs

Är du nybörjare eller vill lära dig något nytt? Gå en skrivkurs och lär dig grunderna. Är du intresserad av att skriva om ditt liv? I våras startade jag Skriv din självbiografi. Många efterfrågar en romankurs. Lugn. Den kommer, fast inte i år. Nu ska jag ta det lugn och inte påbörja något nytt. Istället ska jag njuta av det jag gjort hittills i år.

Fast i nästa vecka ska jag fortsätta att redigera min självbiografiska roman. Ett projekt där jag har mindre än hälften kvar. Skrivandet är just detta, att börja om eller börja på något nytt att skriva.

Lycka till med ditt eget skrivprojekt!

© Iréne S Räisänen

Fler krönikor