5 skrivtips från Stephen King

5 skrivtips från Stephen King

5 skrivtips från Stephen King: Det finns en uppsjö av skrivhandböcker därute som försöker komma med tips på hur du kan utveckla ditt skrivande. Vissa försöker sälja en idyll av författarlivet och försöker få läsaren att känna sig inspirerad och speciell. Medan andra konkretiserar skrivandet och försöker reflektera verkligheten. Stephen King är en av de senare som har en ganska hård ton, men soppar inget under mattan.

Läs mer

Vissa böcker är viktigare än andra

Malin Nilsson
Malin Nilsson

Vissa böcker är viktigare än andra. Ibland dyker det upp en bok som ännu inte är skriven. En bok som känns så angelägen och viktig att en inte kan förstå varför den inte finns. Så var det med min senaste bok, Det är jag som är Mickan! som är skriven i samarbete med Vanessa Lopez och utgiven på Vombat förlag.

Läs mer

Först nu vågar jag kalla mig författare

Först nu vågar jag kalla mig författare
Författaren Charlotte Ekbom

Först nu vågar jag kalla mig författare. När jag var 30 år bestämde jag mig. Jag sa till mig själv att innan jag fyller 40 år skulle jag på något sätt ge ut min första bok. Skrivandet hade funnits med mig hela livet och att få bli utgiven var min självklara dröm. Fyra år senare, när jag var 34 år, blev mitt första manus antaget på det lilla oberoende förlaget Bokstaven 18.

Läs mer

Hur jag fick kontrakt på min debutroman

Hur jag fick kontrakt på min debutroman

Hur jag fick kontrakt på min debutroman. Det är osannolikt! Det händer aldrig. Och i den mån det ändå händer, så händer det aldrig mig. Ändå sitter jag här med mitt bokkontrakt för min debutroman och har inte skrivit en bokstav än. Det är så osannolikt att det rent statistiskt nog inte ens händer på riktigt.

Nu när det här osannolika ändå inträffat kan man fråga sig om det var så att jag gick omkring i helt andra tankar när det plötsligt var någon tankeläsare

Läs mer

Publicera på Amazon – del 3

Publicera på Amazon - del 3
Stefan Loå

Publicera på Amazon – del 3. Nu ska du få exempel på enkel och kul digital marknadsföring. För under 2.000 kr och med någon veckas heltidsarbete kommer du kunna (i) skapa en förhandsvisning av din bok som länkas till din bokförsäljning (ii) låta dina närmaste kontakter ge dig vettiga recensioner på Amazon

Läs mer

Pin It on Pinterest