Humor som får hjärtat att smälta

Humor som får hjärtat att smälta. Dålig karma av David Safier är en fasligt underhållande berättelse. Som kittlar både fantasin och samvetet.

Kim Lange stora ego och kändisskap står i fokus. Hela hennes liv kretsar kring egna framgångar. Familjen får stå tillbaka. Och ser andra sidan av myntet.  Är framgångarna värda priset hon får betala? Dyrköpta erfarenheter visar henne vägen. Till att bli en bättre människa.

Läsaren får följa Kims hiskeliga resa. En galen värld. Där du utan förvarning kan trilla av pinn. Bara för att återfödas som myra, hamster eller kanske tarmbakterie. Kim inser till slut att det inte är slumpen som avgör. Desperat försöker hon samla god karma. I hopp om att till slut återfödas som människa. Och återförenas med sin familj.

Dålig karma är en pärla med omåttligt stor fantasi och humor. Berättelsen är sanslöst underhållande. Samtidigt genomsyras den av en sensmoral som det inte går att ta miste på.

PÅ TEMAT HUMOR

En annan författare jag rekommenderar på temat humor är Andrew Kaufman. Hitintills har jag läst två av hans böcker:

Alla mina vänner är superhjältar. En rolig, skruvad berättelse som hugger till i hjärtat.

Den krympande hustrun. En söt och underfundig historia. Med oväntade vändningar som man bara måste älska.

EN BÄTTRE LÄSUPPLEVELSE

Utforskandet av humoristiska böcker har fått mig att inse att jag inte bör läsa två humoristiska böcker i följd. Mer av samma sak tar ofta udden av boken jag just läst. Bok nummer två kommer alltid i skymundan. Om jag tyckt om bok nummer ett vill säga.

Är du som jag. Och tycker om att läsa böcker i olika genrer? Då rekommenderar jag att du efter att ha läst en humoristisk bok läser något helt annat. Kanske poesi eller en djupsinnig roman. Vad vet jag? Det väsentliga är att bryta mönstret. Stimulera andra delar av hjärnan.

Prova själv nästa gång. Och se om du tycker att det förändrar din läsupplevelse.

Dålig karma finns att köpa hos Bokus

Alla mina vänner är superhjältar finns att köpa hos Bokus

Den krympande hustrun finns att köpa hos Bokus

Text och bild: © Sofia Gad