Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. Är en bok om att vara både stark och skör. Författarna skriver utifrån egna erfarenheter och människor de haft att göra med i livet.

ATT VARA STARKSKÖR

Om du är sensitivt begåvad har du säkert fått höra att du är överkänslig. Att du överreagerar. Eller att du komplicerar saker i onödan.

”Vårt egna ord för det är att vara StarkSkör. Kanske vore det mer adekvat att säga Stark-men-extra-känslig-för-intryck-både-inifrån-och-utifrån – fast det blir så omständligt att säga”.

Ur Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

15–20 PROCENT ÄR SENSITIVT BEGÅVADE

Det sägs att ca 15–20 procent av alla människor är sensitivt begåvade. Det är en relativt stor grupp. Men de 80 procent som inte är sensitivt begåvade är fortfarande i majoritet. Och därför är det inte så konstigt om du känner dig annorlunda än de flesta.

MISSFÖRSTÅDD OCH OFTA I KONFLIKT MED DIG SJÄLV

Det är en bok för dig som ofta känner dig missförstådd av omvärlden och ofta är i konflikt med dig själv. Känner känslor som verkar motsägelsefulla utan att veta varför. Som vill en sak, men agerar tvärtom. Blir arg och stöter bort andra människor. Trots att det enda du vill är att bli älskad.

Känner du igen dig i något av ovanstående rekommenderar jag att du läser boken. Helst även de som står dig närmast. För att bättre förstå varför du agerar och reagerar som du gör i olika situationer. Förhoppningsvis får det er att komma närmare varandra.

ATT VARA HÖGKÄNSLIG HAR MÅNGA FÖRDELAR

Att vara högkänslig är inget att skämmas för. Tvärtom. Det har många fördelar. Och genom att bli bättre på att sortera tankar och känslor kan du använda din förmåga till något positivt. Som både du och din omgivning kan ha stor glädja av.

Drunkna inte i dina känslor en överlvnadsbok

Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade ger dig verktyg för att bättre kunna nyttja din lysande känslobegåvning. Utan att drunkna i den.

Text: © Sofia Gad

Mer i bokbloggen

DRUNKNA INTE I DINA KÄNSLOR – EN ÖVERLEVNADSBOK FÖR SENSITIVT BEGÅVADE är ett inlägg i bokbloggen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This