Skrivartävlingar

Skrivartävlingar, info om antologier mm (andra sajter)

Missa inte SkrivarSidans dikttävling 2016!

 

September
1/9 2016 Bromberg söker dikter till antologin ”Blå blixten”!
”Nästa antologi i serien utkommer i januari 2017. Det går bra att skicka text till den när som helst fram till och med den 1 sept 2016. Texten kan se ut på alla tänkbara sätt, och ha vilket tema som helst. Men vi önskar ta emot max 15 sid per bidrag. Texten mailas som docx, pdf eller odt till: antologi@brombergs.se. Skicka också med några meningar om vem du är samt med kontaktuppgifter. ”

Regler och info
Källa: bromberg.se och Eva Ulleruds Skrivarlya
*****

1/9 Skriv en kärleksnovell

”En halv miljon läsare och en vinstcheck på 10 000 kronor! Det ligger i potten när vi utlyser årets novelltävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september och de fem vinnande bidragen publiceras i Hemmets Veckotidning.En halv miljon läsare och en vinstcheck på 10 000 kronor! Det ligger i potten när vi utlyser årets novelltävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september och de fem vinnande bidragen publiceras i Hemmets Veckotidning.”

Regler och info

Källa: Hemmets Veckotidning och Eva Ulleruds Skrivarlya
*****

5/9 2016 Lilla Augustpriset

Du får delta från och med det år du fyller 16 till och med det år du fyller 20. Ta del av Lilla Augustprisets statuter innan du skickar in ditt bidrag via formuläret nedan.

Texten får innehålla högst 22 500 tecken INKLUSIVE blanksteg.

Regler och info
Källa: Augustpriset och Eva Ulleruds Skrivarlya
*****

16/9 SvD:s novelltävling för unga 

SvD utlyser en novelltävling för dig som är upp till 15 år för att fira att tryckfrihetsförordningen fyller 250 år. Temat är fritt.
Vinnaren belönas med ett diplom och en prischeck på 10 000 kronor.

Här hittar du fler regler och info

Källa: SvD
*****