Kategori: Skrivövningar

Skriv en dikt om sorg – skrivövning

Skriv en dikt om sorg

Skriv en dikt om sorg, är en skrivövning där du ska träna på att hålla tillbaka de stora orden och istället hitta den unika metaforen, bilden. Dikten ska inte rimma.

Måla upp en bild i läsarens huvud av den starkast sorg du upplevt. Använd dig av dina sinnen och ansträng dig att hitta en metafor som känns ny. Du bör vara sparsam med adjektiv och adverb. Och du får inte använda följande ord eller böjningar på: Sorg, Ledsen, Gråt, Nedslagen, Grått, Svart, Saknad, Längtan.

En vers och högst sju rader. (mer…)

Skriv om och modernisera klyschan – skrivövning

Skriv om och modernisera klyschan

Skriv om och modernisera klyschan ”Bättre lycka nästa gång”. En klyscha eller kliché är en fras som har slitits ut och förlorat sitt värde. Ibland kan en klyscha fungera hur bra som helst. Allt beror på i vilket sammanhang du använder den. Ofta tillför den inget i din text. Men om du skriver om den så den känns ny och fräscht kan den lyfta din text.

Högst åtta ord.

(mer…)

Gestalta en person genom innehållet i hens bokhylla – skrivövning

Gestalta en person genom innehållet i hens bokhylla

Gestalta en person genom innehållet i hens bokhylla borde gå lika bra som i klassikern att göra det med innehållet i ett kylskåp. I hyllan kan eller kan det inte finnas böcker. Det kan också finnas annat, väntat som oväntat. Hur som helst så är din uppgift att spegla en människa i vad som finns och inte finns där.

Visa en person genom att beskriva innehållet eller vad som saknas i hens bokhylla. Högst 100 ord.

(mer…)

Skriv en bokstavsdikt – skrivövning

Skriv en bokstavsdikt

Skriv en bokstavsdikt där varje rad börjar på samma bokstav och som inte rimmar. Dikten ska också innehålla något från alla fem sinnena: En syn, ett ljud, en smak, en doft och en beröring.

Välj en bokstav och skriv minst tre verser med fem rader i varje.

(mer…)

Loading

Aktuellt

Annons

Kulturdelen.nu