Kategori: Recensioner

10 misstag författare gör – recension

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, Roslagstext

En författare, en bokutgivningscoach och en lektör delar med sig av sina egna erfarenheter. Det första och kanske största misstaget är att tro att det bara finns tio misstag vi författar brukar göra. Som du förstår använder sig författarna av bland annat humor för att varna dig som kanske är i inledning av din karriär som författare.

Alla tre har mångårig erfarenhet av att själva ge ut sina böcker. Du ska vara glad över att du får ta del av den. På så sätt kan du förhoppningsvis undvika de fallgropar som finns för alla författare och i förlagsbranschen. (mer…)

Tre e-noveller av Tobias Myrbakk – recension

Tre e-noveller av Tobias Myrbakk

Tre e-noveller av Tobias Myrbakk. Jag har tidigare läst Tobias dikter och recenserat hans bok Mörkerskära. Det är positivt att se den utveckling författaren genomgått. Alla texterna språkligt välskrivna.

Ämnena, de teman som finns i novellerna känner jag igen från författarens tidigare böcker. Längtan och sökande efter kärlek med inslag av skräck och fantasy.

I novellen Ett hål i väggen söker sig huvudpersonen till en offentlig toalett i jakt på samkönad sex. Det framgår inte i vilken tid det utspelar sig men verkar vara när homosexuella kontakter fortfarande var kriminella och skuldbelagda. Utan att avslöja för mycket, det finns också inslag av skräck. Något som inte hade behövts i en i övrigt väl hopsnickrad text. Sista raden blir jag tyvärr inte riktigt klok på. (mer…)

Skriv som en nobelpristagare

Skriv som en nobelpristagare av Kristian Fredén (Ordfront förlag)

Skriv som en nobelpristagare är en annorlunda skrivhandbok som innehåller, biografier av ett flertal nobelpristagare i litteratur. Varje avsnitt innehåller, en kort biografi om författaren, stildrag, textanalys, kommentarer från författarkollegor och en övningsuppgift. (mer…)

Mittemellan av Robert Jonsson– recension

Mittemellan av Robert Jonsson

Mittemellan, dikter av Robert Jonsson (Eget förlag)

Mittemellan. Det är hedervärt att ge ut en diktsamling på eget förlag som Robert Jonsson gör. För det är med nästan inga undantag en förlustaffär. Men med den berättarlust han har förstår jag att han inte kunnat göra annat för att försöka nå ut i bruset av litteratur. Mittemellan är Jonssons debut men någon nybörjare är han inte. Han har fått pris i dikttävlingen här på SkrivarSidan och som många andra poeter publicerat sig på poeter.se och andra forum på nätet.

(mer…)

Loading

Aktuellt

Annons

Kulturdelen.nu